888 sport

Dave Brailsford apără tactica echipei Ineos după descalificarea lui Unibet

Dave Brailsford a negat faptul că echipa Ineos are o problemă disciplinară din ce în ce mai mare după ce tactica echipei sale a fost pusă la îndoială și, pentru al doilea an consecutiv, unul dintre călăreții săi a fost dat afară din tur pentru conduită violentă. „A fost decizia lui Geraint”, spune Egan Bernal după atacul de la Tour de France Citește mai mult

Întrebat direct dacă călăreții săi nu au fost disciplinați, Brailsford a spus: „Nu, nu în niciun fel.”

Dar alte fisuri din interior echipa a apărut în câteva ore de la acele cuvinte, când problemele de conducere care l-au hărțuit pe Brailsford în tururile Unibet trecute, au ajuns din nou în cap, când campionul apărător, Geraint Thomas, l-a urmărit pe coechipierul său, Egan Bernal, după ce a atacat în apropierea vârfului Col du Galibier.

Ambii piloti și-au apărat tactica după etapă cu Bernal spunând: „Sunt al doilea în clasamentul general, Thomas este al treilea, dar la doar cinci secunde de mine.Ne aflăm într-o poziție foarte bună. ” Ghid rapid Urmărește sportul Guardian pe rețelele de socializare Show Hide

Într-un test de 48 de ore pentru echipa britanică, aceștia au fost vizitați și la hotelul lor din Gap, dimineața devreme, de controlul antidoping, așa cum au fost Julian Alaphilippe Echipa Deceuninck-Quick-Step și echipa Jumbo-Visma, care au suportat o lovitură suplimentară atunci când unul dintre ajutoarele Unibet cheie ale șefului echipei Steven Kruijswijk în munți, George Bennett, s-a prăbușit puternic pe coborârea Col du Galibier.

< p> Solicitat să explice importanța vizitelor antidoping din zorii zilei, UCI a răspuns: „Orice călăreț poate fi supus controlului dopajului de dimineață în orice moment și oră.Concurenții pentru clasificarea generală sunt testați în mod regulat de Fundația Antidoping Ciclism. ” Cu doi lideri din Thomas și Bernal și un singur ajutor de munte desemnat în Wout Poels, Ineos a simțit din nou încordarea uneori pe scena 18. Între timp, Brailsford rămâne agresat de pierderea unui călăreț care a fost crucial pentru victoria lui Thomas cu un an în urmă. Facebook Twitter Pinterest Nairo Quintana s-a dovedit prea puternic urcând Col du Galibier, iar columbianul s-a îndepărtat pentru a se Unibet pune din nou în discuție cu GC.Fotografie: Jeff Pachoud / AFP / Getty Images

„După ce am privit cu adevărat regulile, după ce am analizat într-adevăr incidentul, cred că în mod colectiv toată lumea simte că a fost o decizie aspră”, a spus Brailsford despre descalificare. „Există spiritul legii și apoi aplicarea propriu-zisă a legii – uneori un pic de context nu ar merge bine.”

În timp ce există precedente clare, precum Moscon, pentru descalificare pentru violență în timpul cursei, Brailsford a avut dreptate să indice lipsa de consecvență din partea comisarilor de curse în marile turnee din Europa.În Giro d’Italia din acest an, pilotul columbian Miguel Ángel López a pălmuit în repetate rânduri un spectator după ce l-a determinat pe López să se prăbușească, dar atacul său asupra fanului a rămas nepedepsit și a fost considerat de juriul Unibet pariuri cursei drept o „reacție umană”.

De Rowe și Tony Martin, care au emis o declarație comună după incident, Brailsford a spus: „În mod normal, când există un incident, una dintre cele două părți este nemulțumită, cineva a spus că„ a încercat să mă lovească ”sau„ a încercat să mă împingă ”și nu este mulțumit de situație. Nimeni nu este nemulțumit aici. The Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Dar acum poate avea probleme mai presante. Brailsford a fost în mijlocul rivalităților interne.În 2012, relația lui Chris Froome și Bradley Wiggins s-a prăbușit până la sfârșitul Turului, în timp ce în 2018, câștigătorul final Thomas a fost cel care a atras paie scurtă, deoarece au fost preferate nevoile lui Froome.

Va ​​juca din nou la poker cu Bernal și Thomas și ambiția lor în următoarele 48 de ore? De preferat nu, potrivit directorului sportiv al Ineos, Nicolas Portal, care a spus săptămâna aceasta: „Când joci poker, îți asumi un risc mare, mare”.

Între timp, Alaphilippe, cel care nu va încerca, se agață. Mai sunt încă două zile pentru a dezlipi deținătorul tricoului galben care acum călărește un val în creștere de bunăvoință, care nu arată încă un semn de rupere.Tour de France 2019: cursa se îndreaptă în Alpi pe scena 18 – live!Citește mai mult

„Sunt conștient că primesc multă atenție, dar nu simt presiune”, a spus Alaphilippe. „Sunt obișnuit să fac presiune și asta mă motivează, dar sunt conștient că se întâmplă ceva cu toți ochii publicului în acest moment. O văd în peloton și pe drumuri și cu presa – mesajele pe care le primesc și nebunia.

„Sper că va dura până la sfârșit. Toți visăm la asta. Dar eu sunt încă un realist – astăzi a fost un pas mare, dar mai sunt mâine și a doua zi, dar abordarea mea nu se schimbă. Sunt mândru de ceea ce am făcut. Am dat de toate. ”

Alaphilippe, conducătorul de drum care a evitat fiecare ambuscadă planificată cu atenție, este doar două etape dure dintr-una dintre cele mai neașteptate și surprinzătoare victorii din lunga istorie a turului.Brailsford, Thomas și Bernal, lipsiți de noi din sala de motoare a lui Rowe și de conducerea talismanică a Froome, trebuie să se asigure acum că nu sunt băieții lui de cădere.